Solhatt a'la Baby Cool

Köpte för ett par veckor sedan boken Baby Cool, trots att jag inte har några egna barn =) Har sett på flertalet bloggar att den boken ligger bakom en hel del fina saker och blev lite nyfiken och jag måste säga, ME LIKE! Många bra tips och idéer!

Så häromdagen satte jag saxen i ett lakan som jag fått tag på rea (till det stora priset av 32,50 kr) och sydde en liten solhatt till mitt gudbarn E. Finns en del som skulle kunna bli bättre till nästa gång, men jag är riktigt nöjd med resultatet!!


Återvinning...

Har under sommaren skaffat mig en ny, trevlig liten hobby nämligen att SY! Det hela började med att en kompis bad om hjälp med att sy gardiner vilket jag snällt gjorde och oj va skoj det var!

Det blev genast två gardiner till sovrummen i vårt egna lilla hus (som varit gardinlösa de senaste två åren) och även en tripp till biblioteket för att låna några böcker med mönster i.

Hittills har jag mest sytt lite på prov, såsom godsedjurskatter, tygpåse, barnklänning m.m men tänkte gå på ett riktigt eldprov och sy migsjälv en klänning. Som modell står min favvoklänning som börjar bli lite till åren. Var på sommarrean på Ohlssons tyger och köpte ett billigt rosa tyg som jag tänkte sätta saxen i för att se om det ska gå vägen... Faller det väl ut tänkte jag köpa ett svart tyg (alternativt ett svart och vitrandigt, men har inte hittat något sådant ännu...) å sy en "på riktigt". 

I samband med att jag hittade denna nya skojiga hobby kom sommarvärmen över Karlstad vilket gör att man inte är jättesugen på att sitta inomhus och sy hela dagarna (tror termometern står på 30 grader i dag). Men men, det kommer ju en höst oxå =)

Tänkte i samband med denna hobby återanvända denna gamla blogg och visa mina alster... =)
Återvinning så att säga, hehe 


hits